Logo Eiffelgres QrCode
HOME > Oplossingen> Reiniging en onderhoud
PRODUCT ZOEKEN

PRODUCT ZOEKEN

N

Naturel

L

Glanzend

ST

Gestructureerd

x

Reiniging en onderhoud van vloeren en wanden

REINIGING

Van alle eisen die worden gesteld aan een porcellanato vloer of bekleding, is een eenvoudige reiniging één van de fundamentele kenmerken die de goede kwaliteit van een tegel garanderen.
Met “eenvoudige reiniging” wordt bedoeld de doeltreffendheid en het gemak waarmee vlekken, vuil en andere materialen waarmee het oppervlak in aanraking is gekomen, verwijderd kunnen worden, met behoud van het oorspronkelijke uiterlijk.
Hoe compacter het oppervlak, des te gemakkelijker zal het reinigen zijn. Porcellanato is uiterst compact en daardoor zeer slijtvast en nagenoeg niet poreus. Hierdoor heeft het een oppervlak dat gekenmerkt wordt door een lage absorptiegraad, waardoor niet snel vlekken zullen ontstaan en waardoor het materiaal, wanneer nodig, uiterst goed en eenvoudig kan worden gereinigd.

BIJZONDERE voorbereiding voor de REINIGING van vloeren met een structuur.

Zoals bij velen van U bekend geeft het reinigen van vloertegels met een structuur nogal eens een probleem. Doordat er een structuur aanwezig is laat cementsluier zich lastiger verwijderen dan bij een tegel met een glad oppervlak. Hierbij willen wij graag aandacht geven aan deze problemen.

Voorafgaande aan het voegen van een nieuwe vloer:

Het reinigen van de cementresten wordt enorm vergemakkelijkt door voor het voegen de vloer te behandelen met een verzegeling. Deze dient er voor om te voorkomen dat voegresten zich vastzetten aan het oppervlak.
Enkele voorbeelden hier van zijn:

VERWERKING:

Möller Chemie heeft met dit product diverse testen gedaan en kent uitstekende resultaten. Na het verleggen van de vloer wordt P23, dun, aangebracht met een kortharige roller op het te voegen oppervlak. Na ongeveer 3 uur droogtijd kan de vloer conventioneel worden gevoegd en is hij beschermd tegen vastzetten van cementresten.
P23 laat zich makkelijk verwijderen met iedere cementsluier verwijderaar en laat dus geen resten na.

REINIGING NA HET BETEGELEN

De eerste reiniging is de eerste belangrijke stap in het onderhoud van je vloer, voor garantie van een lange levensduur. Het vergemakkelijkt immers de bescherming en het onderhoud in de toekomst.
Deze reiniging verwijdert resten van cement, lijm en andere soorten vuil en vermijdt dat deze stoffen vervelende verontreiniging vormen op de vloer, die vaak grote problemen opleveren.

Bekende cementsluier verwijderaars zijn:


Alle producten werken nagenoeg hetzelfde. Praktijkproblemen wijzen wel uit dat Fila Deterdek effectiever is bij zwaardere vervuiling of daar waar reeds meerdere producten over elkaar heen zijn gebruikt.
Tevens is Deterdek ook uitermate geschikt om in combinatie met een schrobmachine te gebruiken.

NORMALE REINIGING

Voor de normale reiniging kunt u een microvezeldoek met lauw water en een reinigingsmiddel van het type Möller Chemie HMK R55 R57 of Fila Cleaner gebruiken, verdund volgens de instructies op de respectievelijke verpakkingen. Op gestructureerde oppervlakken als gebouchardeerd of chiselled wordt het gebruik van een ruwe doek aanbevolen. Speciale behandelingen zijn niet nodig.

BIJZONDERE REINIGING van overige vloeren.

Reinig de vloer met een, met lauw water natgemaakte ruwe doek en met toevoeging van reinigingsmiddelen als Möller Chemie HMK R63, R57, Fila PS/87 voor organisch vuil (vet, olie, levensmiddelen), of Fila Deterdek voor niet organisch vuil, cement, kalk. Spoel aan het einde de vloer goed na met schoon en lauw water. U kunt ook een reinigingsmiddel als Cif vloeibare gel (puur of verdund) op een vochtige spons of doek gebruiken In omgevingen waar de vloer gemakkelijk vuil raakt en/of van grote afmetingen kunnen zonder problemen reinigingsmachines worden gebruikt.

REINIGINGSMIDDELEN

Alle in de handel beschikbare reinigingsmiddelen mogen worden gebruikt, in de op het etiket voorgeschreven concentratie, met uitzondering van fluorwaterstofzuur (HF) of samenstellingen hiervan.

Contacteer ons

To get in touch with Eiffelgres. and ask for information of any kind, fill in the following form and we will reply as soon as possible.
Include a correct and active e-mail address.

De velden met een * zijn verplichtAbonnement op de Newsletter - Ik wens de newsletter van Eiffelgres te ontvangen.
Error FOUT BIJ HET INVULLEN VAN DE VELDEN