Logo Eiffelgres QrCode
HOME > Oplossingen> Geventileerde wanden
PRODUCT ZOEKEN

PRODUCT ZOEKEN

N

Naturel

L

Glanzend

ST

Gestructureerd

x

Geventileerde wanden voor de buitenbekleding van gebouwen

De porcellanato producten van Eiffelgres hebben de ideale karakteristieken voor de bouw van geventileerde wanden. Deze architectonische oplossing wordt steeds populairder vanwege de voordelen verbonden aan de warmte- en geluidsisolatie en de energiebesparing. De geventileerde wanden komen ook steeds meer voor dankzij de beschikbaarheid van materialen als technisch porcellanato.

Een geventileerde wand is eenvoudig te realiseren. Hij bestaat uit een externe wand, een luchtkamer en een aluminium substructuur. Dankzij de circa 5 cm brede spouw die gevormd wordt tussen de wand en de buitenwand, kan een doeltreffende natuurlijke ventilatie worden ontwikkeld, het zogenoemde schoorsteeneffectdat dat condenseren zal voorkomen. Het energieverbruik zal beperkt blijven de afwezigheid van warmtebruggen. Ook zal de warmtebelasting in de zomer sterk verminderen en tegelijkertijd het vasthouden van de warmte in de winter verbeteren met een aanzienlijke reductie van de geluidsoverlast van buiten.

De externe bekleding van de geventileerde wand, gewoonlijk samengesteld uit keramische tegels van groot formaat, speelt een fundamentele rol bij de realisatie van de gehele constructie. Hiervoor zijn namelijk keramische materialen vereist die bestendig zijn tegen de atmosferische invloeden, die ongevoelig zijn voor kleurverandering door UV licht, en met zeer lage absorptie- en slijtageniveaus.
Het gebruik van een keramisch product met hoge prestaties maakt het mogelijk om een fraai aanzien te combineren met functionele resultaten die beslist interessant zijn. Zonder hierbij de eenvoudige en veilige installatie van een geventileerde wand over het hoofd te zien: de elementen worden “droog”, zonder lijmen, gemonteerd, om de risico’s van scheuren en loslaten te beperken. Op deze wijze wordt het hele gebouw beschermd tegen weersinvloeden, terwijl onderhoud en reparatiewerkzaamheden op elke afzonderlijke tegel kunnen worden verricht.

Contacteer ons

To get in touch with Eiffelgres. and ask for information of any kind, fill in the following form and we will reply as soon as possible.
Include a correct and active e-mail address.

De velden met een * zijn verplichtAbonnement op de Newsletter - Ik wens de newsletter van Eiffelgres te ontvangen.
Error FOUT BIJ HET INVULLEN VAN DE VELDEN