Logo Eiffelgres QrCode
HOME > Collecties > Pillart
PRODUCT ZOEKEN

PRODUCT ZOEKEN

N

Naturel

L

Glanzend

ST

Gestructureerd

x

PILLART

Download PDF


  • PILLART / POSITIVO
  • PILLART / NEGATIVO

Eiffelgres blijft innoveren in porcellanato tegels met Mauro Bellei’s Pillart collectie. De collectie, die een nieuwe vorm van expressie zoekt door een herinterpretatie van een natuurlijke steen, Pillarguri, is rechtstreeks gekoppeld aan de eerdere collecties door duidelijke inspiratie uit de wereld van de kunst. Het is een idee dat vorm geeft aan al haar expressieve mogelijkheden met als doel het creëren van kwalitatieve binnen en buiten tegels voor vloer-en wandbekleding door een combinatie van technologie en vakmanschap. Met de serie Pillart probeert Eiffelgres een nauwkeurige omschrijving te geven van haar gedachten en haar vermogen om een project aan te passen, het bestuderen van de effecten gecreëerd door tegenstellingen.

Pillart is een collectie die is geïnspireerd door Pillarguri, een donkere, zwarte leisteen uit Noorwegen die wordt gekenmerkt door naald-en dot-vormige effecten aan het oppervlak. Pillarguri benadert de wereld van de kunst. Deze, natuurgetrouwe, serie is gebracht om een nieuw product toe te voegen aan het complete programma porcellanato tegels, die een perfecte weergave geven van in de natuur voorkomende stenen. Ons antwoord op deze vraag is gebaseerd op het idee van een product met niet één, maar twee verschillende oppervlakken geïnspireerd door hetzelfde concept. Rondom dit concept, dat op zich al een zeer sterke eigenschappen en persoonlijkheid kent, heb ik een aantal verschillende aanpassingen gedaan die rechtstreeks zijn geïnspireerd door deze compositie. Mijn doel, wat onmiddellijk door het bedrijf werd ondersteund, was het creëren van een combinatie van artistieke en technische eigenschappen waarin een simpel idee is verweven met een industrieel uiterlijk. Door middel van een natuurlijke, zacht, ondergrond voor binnen gebruik op basis van kleurrijk minimalisme en een ruw oppervlak voor gebruik buitenshuis, waarbij dag en nacht naadloos in elkaar overlopen. We leven in een chaotische tijd, en ik denk dat het gezond is voor ons bedrijf om terug te gaan naar de essentie, terug naar het minimum, om te zien hoe we ons hierin verder kunnen ontwikkeling. Het minimalisme, indien toegepast op een bepaalde manier, kan de grote rijkdom van het oorspronkelijke vertalen in de ware eenvoud. Pillart is oorspronkelijk een verzameling van twee kleuren: zwart en wit, de basiskleuren van de expressie van visuele theorie en analytische uitdrukking van het denken. Met Pillart maakte ik, uiteindelijk, de keuze om verruimend zwart en wit te vertalen in twee tinten grijs, een lichte en een donkere, die een duidelijke visuele contrast hebben. Het doet denken aan de combinaties van verschillende tinten grijs gebruikt door Brunelleschi, zoals die je kunt zien in de Pazzi kapel in Florence, die me op hun beurt doen herinneren aan grote positief-negatief beelden van Bruno Munari. Wij weten dat licht en donker, wat verbonden is met zwart en wit, tinten zijn die de conceptuele visie op de werkelijkheid perfect kan interpreteren door vergelijkingen van tegenstellingen, zoals ying en yang, de dag en nacht van de oude Chinese wetenschap, “to be or not to be” van Shakespeare, half vol, half leeg, angst en moed, rust en lawaai, de complexiteit en de synthese. Wat ik bedoel is dat twee verschillende tinten passen in een universele taal. Mauro Bellei

Contacteer ons

To get in touch with Eiffelgres. and ask for information of any kind, fill in the following form and we will reply as soon as possible.
Include a correct and active e-mail address.

De velden met een * zijn verplichtAbonnement op de Newsletter - Ik wens de newsletter van Eiffelgres te ontvangen.
Error FOUT BIJ HET INVULLEN VAN DE VELDEN